Meidän elämää

Tämä blogi kertoo minun ja koirani Jekun elämästä, ja siitä miten pentu kasvaa ja kehittyy.:) Tervetuloa seuraamaan meidän elämää!

maanantai 8. kesäkuuta 2015

kuulumisia!

Moikkamoi! Vähän on jäänyt kirjoittelu kun en tiedä mistä höpöttäisin...

Meillä on mennyt Jekun kanssa hyvin, välillä on kyllä saanut hengittää syvään ja laskea kymmeneen..:D
Jekusta on kuoriutunut kunnon hulivili, mistä kennel nimi ''Aikamoinen monopoly'' tuleekin.
Jekku rakastaa huomiota, lenkilläkin on pakko päästä kaikkien rapsutettavaksi.

Meillä on ollut koulutus harjoitukset nyt vähän hankalia kun Jekku ei millään jaksa keskittyä, mutta siitä huolimatta käskyt, istu, anna tassu ja mene maahan sujuu jo todella hyvin, sen sijaan käsky paikka on vielä vähän hakusessa, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Lenkeillä Jekku on kuin unelma, menee niin nätisti eikä kellekkään haukuta, uteliaita ollaan kyllä, toivotaan että pienellä hiomisella ja koulutuksella asia pysyy näin jatkossakin..:)

Haukkuminen sisällä on taas asia erikseen, onhan kyseessä haukku herkkä rotu.. Olen lukenut netistä paljon juttuja ''turhan'' haukkumisen pois kitkemisestä varhaisessa iässä pois. Mutta sitten en taas tiedä kun Jekku enemmän haukkuu kun yrittää saada kaveria leikkimään tai kissaa liikkumaan, pitääkö leikin yhteydessä haukkuminen kieltää? Ei minun mielestä.. 

Todella vähällä tuhoamisella ollaan selvitty (täytyy koputtaa puuta..:D), enemmän Jekku leikkiessä yrittää purra käsiä, nilkkoja ym, tällöin olen käyttänyt tekniikkaa jos purenta on liian rajua niin sanon kuuluvalla äänella AI ja vedän käden pois, Jekku on huomannut silloin että nyt näykättiin liian kovaa. Olen myös antanut luita ja meillä jääpalat auttaa hyvin ikenten kutinaan ja Jekku niitä tykkääkin pureskella.

Ensiviikolla meillä olisi ensimmäinen rokotus jei! Ei tarvitse enään ihan niin tarkka olla esim muista koirista ym, mutta en kyllä silti päästä ketä vaan lähelle kun ei noista nykyään tiedä kun ei osata varoittaa jos koira onkin ärhäkkä luonne...

Mulle saa laittaa jotain koulutusvinkkejä, mitä te olette (jos tätä nyt kukaan lukeekaan:D) käyttäneet, kaiken otan ilolla vastaan, jotta saataisiin Jekusta upea hieno poika<3

<3: Jekku & Miisa


1 kommentti:

  1. Kyllä Jekusta kuoriutuu oikein hieno poika! Kärsivällisyyttä vain, eikä saa luovuttaa. :)

    VastaaPoista